Bøker og forfattere | Bestilling | Presse | Om Krakiel Forlag
Fordervelsens lakeier Bobby PeruzISBN: 978-82-997381-0-1
Utgivelsesår: 2007
Sideantall: 264
Innbinding: Heftet
Pris: 99,-
Fordervelsens lakeier
Bobby Peruz

Andre verdenskrig går mot slutten. Europa ligger i ruiner etter at kampen om verdensherredømmet har rast fra seg. I den fredelige landsbyen Chevallier møtes en rekke skadeskutte menneskeskjebner. Den forhenværende konsulen og byens store beskytter Cederic Meltausse skal gjenreise sitt livsverk, vin- og ølproduksjonen på sitt sagnomsuste gods Leblanc. I forbindelse med å få Leblanc på fote, får Meltausse uvurderlig støtte av sin personlige rådgiver, Luc Lefevre, en glødende patriot som fikk skadet sitt legeme stygt under krigen. Byens innbyggere er i ferd med å reise seg igjen, avtaler skal landes og hevn skal fullbyrdes. Et slør av optimisme og tro på en bedre fremtid preger Chevallier, samtidig som den lokale politikonstabelen Ontarius Bartolemeus og statens utsendte, Henri LaCredite fortsetter sitt arbeid med å gjøre regnskap med krigens banditter. I kulissene av gjenreisningen lurer den omreisende dansken Jeber Klansemann, uten at noen vet hvilket ærend han har i den lille byen. Fordervelsens lakeier forteller denne dramatiske historien. Romanen slipper aldri tak, men tvinner seg rundt og forfører leseren, på en slik måte at leseren må påregne både latter og tårer.

Fordervelsens lakeier er en rå, satirisk og energisk roman. Et våkent mareritt som forteller historien om menn som har stått midt i striden, og ikke lenger evner å gi til kjenne at mennesket innerst inne er godt. Fordervelsens lakeier er en nådeløs beretning om skruppelløse menn, bunnløs nedrighet og moralsk forfall. Romanen er humoristisk, genremessig utfordrende med et originalt, karikert persongalleri som vil sette sine spor.

Kjop boka
Bobby Peruz

Bobby Peruz er alter egoet til forfatterkollegiet P.A. Kjørstad, H. Tvinnereim og T. Tufte. Etter Louis Mastersons død, har det norske folk på jakt etter god underholdningslitteratur blitt bombardert med mellomromaner og bedervet krim. Peruz ambisjon er å ta opp arven etter Morgan og fylle tomrommet etter Kane.

Om boka som litterært prosjekt:
Bokprosjektet er et kunstnerisk stunt med litterære ambisjoner, og startet opprinnelig med en frustrasjon over det umåtelig lave nivået på litteraturen en til daglig kjenner som kiosklitteraturen. Høyt tempo og ren underholdning kombinert med artige intellektuelle utfordringer er oppskriften. Det er en bok med sterke og knusende personskildringer og hvor historien tar raske skift. Boka er skrevet med ulike penner, men sydd sammen til et helhetlig verk.

Litterært sett er boka å anse som råtekst. Den er skrevet og redigert av forfatterne, med nesten ingen redaksjonelle råd eller direksjon. Den har ikke gjennomgått de tradisjonelle runder hvor teksten blir formet og justert mellom forfatter og redaktør, med det utfall å bli mer spiselig, mer leselig, mer allmenngyldig eller mer ensrettet. De få overordnete og enkle innspill som er gitt er behandlet av forfatterne og hvor de har stått fritt til selv å stå inne for verket. Litterært, språklig og som historie. Tre forfatteres endelige råtekst.

« Boka er et godt eksempel på at de mange nystartede egne forlagene lager en velkommen variasjon i det litterære Norge. Her er mye humor, et sjarmerende romantisk gammelmodig språk, og et variert og underholdende persongalleri. Samt at forfatterne åpenbart har historisk og litterær innsikt. Men det er mye som halter, og helt opplagte litterære mangler i en bok som er blottet for flinkhet.»
Cathrine Krøger,
DAGBLADET

Kurtisering, tarvelighet, fascister, gledespiker, hevn, krig, drap, tøs, fyll, rapphøns, konspirasjoner, grådighet, tarvelighet, dagdriving, ze-le kalaluka, Risenschnauser, Lacatusroser, Carolyn, bedrag, Stürmbahnführer, bytting, Europa, Afrika, Asia, innfødte, løgn, snusk, korrupsjon, udugelighet, tortur, bryggeri, dekadanse, gjerrighet, pupper, kattbull, pisking, lidenskap, brennevin, jakt, Schweineknoche, smugling, uredelighet, forbrytelse, frigjøring, flykt, hula-huladans, grevskap, Kongo-floden, absint, fjols, faneflukt, monkey-business, terningspill, avstraffelse, pryl, utyske, svik, hat, Sauer & Sohn, begjær, konsul Meltausse, folkefest, krigskommisjon, Maria... und neue Schuhe, tralalalalala
FRA OMSLAGET

KRAKIEL FORLAG
post@krakielforlag.no | telefon: (+47) 900 81 641